Koele Wateren

Wandeling Koele Wateren in de herhaling

Vorig jaar werd in het Markiezenhof, in samenwerking met het Rijksmuseum, de tentoonstelling ‘Koele Wateren, Schatten uit het Rijks’ georganiseerd. Corona gooide echter roet in het eten: men moest het museum sluiten en de tentoonstelling is inmiddels verhuisd naar een ander museum in Nederland. Hierdoor zijn er maar weinig Bergenaren, die deze tentoonstelling hebben kunnen zien. Op dit moment draait er een andere tentoonstelling in het Markiezenhof met als thema water, n.l. “Water: van alle getijden”.

Ook de parallel aan de tentoonstelling in het Markiezenhof georganiseerde wandeling “Koele Wateren”, moesten de Stadsgidsen vanwege Corona afblazen. Maar voor hen, die deze bijzondere en exclusieve wandeling nog graag eens mee zouden lopen, worden op 1, 8, 14, 22 en 28 augustus extra Koele Water wandelingen gehouden.

De Koele Wateren wandeling gaat dwars door het havenkwartier. Aan de hand van speciaal geselecteerde schilderijen (die onderdeel van de tentoonstelling waren) wordt op verschillende locaties de relatie tussen het schilderij, het water en de historie van Bergen op Zoom met betrekking tot dat water, uitgelegd.

Het is onze Stadsgidsen wederom gelukt hiervoor een aantal bijzondere locaties aan te doen, locaties waar je normaal gesproken niet komt. Welke dat zijn, dat verklappen we natuurlijk nog niet.

Door de Coronamaatregelen zijn er per wandeling steeds maar een beperkt aantal plaatsen (12) beschikbaar. Tickets moeten vooraf via de VVV de Brabantse Wal of de website van de stadsgidsen (www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl) gereserveerd worden. De kosten bedragen € 10,- p.p. , inclusief en hapje en een drankje. De wandeling start om 14.00 uur bij De Gevangenpoort en zal ongeveer twee uur duren. 

We weten van de vorige wandeling dat er heel veel vraag naar is, dus wees er op tijd bij en reserveer zo snel mogelijk.Wanneer

De wandelingen vertrekken om 14.00 uur bij de Gevangenpoort op 1, 8, 14, 22, en 28 augustus.
De wandeling duurt ca. 2 uur.

U dient wel een ticket te reserveren.

Waar

Alle wandelingen vertrekken om 14.00 uur bij de Gevangenpoort en eidigen bij het Ministerie op de Kaai.

De prijs voor een ticket bedraagd
10 euro per persoon.
Dit is inclusief een hapje en een drankje.

Er kunnen maximaal 12 personen mee per wandeling.

 

Ticket reserveren