Koele Wateren

Koele Wateren Wandeling

Een wat vreemde naam voor een stadswandeling zal u denken. Dat klopt.
Het is de naam van de expositie die op 14 november wordt geopend in het Markiezenhof. Een mooie selectie schilderijen uit het Rijksmuseum. Kunst met water in de hoofdrol.
De stadsgidsen zijn op zoek gegaan naar bijzondere locaties in het havenkwartier die verbonden zijn met elementen uit deze schilderijen. Het was een hele zoektocht. Samen met enthousiaste bewoners en bedrijven in het havenkwartier zijn plekken gevonden die helemaal terugkomen in de schilderstukken van het Markiezenhof. 
Dat ervaart u tijdens de wandeling, als de gids u laat zien wat de relatie is tussen de speciaal geselecteerde schilderijen, het water en de historie van Bergen op Zoom met betrekking tot dat water. U komt dan op plekken waar je normaal gesproken echt niet komt en een bijzondere wereld gaat voor u open. De wandeling eindigt op een plek waar u ook wat verkoelends wordt aangeboden.

Natuurlijk willen we graag met u deze wandeling gaan maken, gedurende de expositie in het Markiezenhof, die loopt van november t/m maart 2021. 
Maar in verband met corona we moeten even afwachten of dat gaat lukken en met hoeveel mensen de wandeling mogelijk is. Via deze site houden we u daarvan op de hoogte
 

In verband met de corona maatregelen gaat deze wandeling dit jaar niet door.

In 2021 bekijken wij wat dan de mogelijkheden zijn.