Verborgen Vesting Koningsdag

Ontdek de overblijfselen van ondergrondse vesting van Bergen op Zoom

In 1744 werd de vesting van Bergen op Zoom voltooid. Deze vesting zou Bergen op Zoom onoverwinnelijk maken. Van heinde en verre kwamen toeristen naar de stad om dit bijzondere vestingwerk te bekijken. Het zou anders lopen..... zoals bleek toen de stad drie jaar later belegerd werd door de Fransen.

Het was een grote verrassing toen men onder een oude tramremise nog grote delen van de vesting van Bergen op Zoom terugvond. Muren die eruit zien of ze gisteren gemetseld zijn, de aanzet voor een ingewikkelde dubbele stenen trap en delen van de onderaardse gang die honderden meters lang, goed verborgen, rondom de vesting liep.

De Verborgen Vesting is een restant van de ooit zo beroemde Vesting van Bergen op Zoom. Tussen deze resten van de vesting van Menno van Coehoorn beleeft u een unieke panorama-voorstelling.
U hoort over "fladdermijnen" en verdedigingstrucjes en u hoort het trieste verhaal van die ene keer dat Bergen op Zoom moest buigen....

Wanneer

Op Koningsdag verzorgen onze gidsen om 14.00 en om 15.30 uur, rondleidingen in de Verborgen Vesting.
U dient vooraf tickets te reserveren. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur.

Waar

Verzamelen in de hal van het NS-station om 14.00 en 15.30  uur.

Let op : Vanwege trappen en niveauverschillen dient u goed ter been te zijn.

Entree

Op Koningsdag kunnen belangstellenden voor de "feestelijke" prijs van € 4,-- deelnemen aan deze rondleiding. Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis meelopen.*

U kunt tot 2 uur voor de rondleiding een ticket reserveren. 

*Prijswijzigingen voorbehouden

Bestel tickets