Lopend Vuur

Lopende vuren in de stad

Vanuit het Rijksmuseum wordt een reeks van reizende tentoonstellingen georganiseerd met de 4 elementen als thema. Na de thema’s aarde (Lage Landen), water (Koele Wateren) en lucht (Hoge Luchten)  is nu het element vuur aan de beurt. De laatste in de reeks en deze start op 22 april in het Markiezenhof!
Na de landschappen waarin de boeren de hoofdrol kregen, de zeegezichten met in de hoofdrol de vissers en zeelui en de stadsgezichten met burgers in de hoofdrol worden nu de genreschilderkunst tentoongesteld met o.a. de pottenbakkers in de hoofdrol.

De Stadsgidsen van Bergen op Zoom hebben, evenals bij de vorige tentoonstellingen, een wandeling samengesteld als aanvulling op deze tentoonstelling, genaamd “Lopend Vuur”. Het is ons wederom gelukt om een wandeling te maken, waarin een aantal mooie locaties opgenomen is. Welke locaties dat zijn, is nog geheim, maar onze gasten zullen ze zeker niet willen missen!

Het thema van de tentoonstelling is Hete Vuren en in onze wandeling zal de driedeling die ook in de tentoonstelling gehanteerd wordt terugkomen. Namelijk haardvuur, ambachtelijk vuur en vernietigend vuur. In onze wandeling zullen we telkens terugkomen op één van deze drie vuren.
In de vorige wandelingen hebben we o.a. gewerkt met geuren en nu willen wij graag ook u de smaak van Hete Vuren laten proeven.
                                                                                                                       
Na ongeveer twee uur wordt de wandeling afgesloten met een drankje en een hapje in het Markiezenhof. En net als bij de vorige wandelingen zal er veel zijn om over na te praten!

Wanneer

Deze wandelbeleving wordt op onderstaande data aangeboden. U moet hiervoor tevoren tickets reserveren via deze website of VVV Brabantse Wal. 
Zondag 18 juni              
Zaterdag 8 juli                 
Zondag 23 juli                 
Zaterdag 5 augustus      
Zondag 27 augustus       

Minimaal aantal deelnemers: 2. Mocht zich slechts 1 persoon aangemeld hebben, dan  nemen wij contact met u op om een andere mogelijkheid te bespreken. De maximale groepsgrootte is 16 personen.

Waar:

De wandeling vertrekt om 14.00 uur vanaf de Gevangenpoort.

U kunt tot 2 uur voor de wandeling tickets bestellen.

De prijs voor de rondleiding bedraagt 11 euro, 
inclusief een hapje en een drankje*.

*Prijswijzigingen voorbehouden

Reserveer tickets