Rondleiding Oude Stadhuis

De ooit 3 verschillende middeleeuwse panden ‘Den Oliphant’, ‘het Schepenhuijs’ en ‘Den Leeuwenborch’ aan de noordzijde van de Grote Markt staan tezamen bekend als het Stadhuis van Bergen op Zoom. 

Het gebouw herbergt de geschiedenis van de rechtspraak, de handel en de politiek zoals deze ooit in de stad is gevoerd en bedreven. Een rondleiding door dit fascinerende monument neemt u mee op een tocht door de middeleeuwse geschiedenis maar laat ook de sporen van de 2e wereldoorlog zien en het ontstaan van de naoorlogse ‘Vastenavend’ zoals het carnavalsfeest liefkozend wordt genoemd door de Bergenaren. Waarnaar verwijst de spreuk op de gevel? Wat doet die tegel in het straatwerk voor het bordes? Wie is de man die gebeeldhouwd naast het gebouw staat?  

Laat U door een gids meenemen naar de tijden van weleer.

Wanneer

Onze gidsen verzorgen elke woensdag en vrijdag om 14.00 uur een rondleiding in het Oude Stadhuis. De duur van de rondleiding is ongeveer 1 uur. U dient hiervoor vooraf tickets reserveren via deze website. 

Wilt u deze rondleiding buiten genoemde tijden boeken?  Neem dan contact op met onze afdeling Coördinatie: Tel. 0164-234377,
e-mail info@stadsgidsen-bergenopzoom.nl.
Ook kunt u reserveren via het formulier onder de knop “Contact” bovenaan deze website of  via VVV Brabantse Wal.

Waar

Verzamelen bij het Oude Stadhuis.

Entree

U kunt tot 2 uur voor de rondleiding een ticket reserveren. Kosten 4 euro. Kinderen t/m 12 jaar mogen  gratis deelnemen.* 

*Prijswijzigingen voorbehouden

Reserveer tickets