Rondleiding Gevangenpoort

De 14e-eeuwse Lievevrouwepoort te Bergen op Zoom, in de volksmond beter bekend als Gevangenpoort, is het nog zichtbare boegbeeld van de ooit zo geduchte vestingwerken van de stad Bergen op Zoom.

Het was eeuwenlang de voornaamste toegangspoort van de volledig ommuurde vesting.

Pas na aanleg van het havenkwartier ten westen van deze poort kreeg het gebouw de functie van ‘Huis van Bewaring’ ofwel gevangenis. Van zowel de militaire geschiedenis als die van gevangenis zijn de sporen van het verleden nog duidelijk zichtbaar.

Een bezoek aan dit bijna 700 jaar oude monument is zeker de moeite waard. Laat u verrassen door de verhalen van de gids en verdwaal in het verleden van de stad.

Wanneer

Onze gidsen verzorgen elke woensdag en vrijdag om 14.00 uur een rondleiding in de Gevangenpoort. De duur van de rondleiding is ongeveer 1 uur. U  hierdientvoor vooraf tickets reserveren via deze website. 

Wilt u buiten bovengenoemde tijden een rondleiding boeken? Neem dan contact op met onze afdeling Coördinatie: Tel. 0164-234377, e-mail info@stadsgidsen-bergenopzoom.nl.
Ook kunt u reserveren via het formulier onder de knop “Contact” bovenaan deze website of  via VVV Brabantse Wal.
Maximale groepsgrootte 15 personen.

Waar

Verzamelen bij de ingang van de Gevangenpoort.

Entree

U kunt tot 2 uur voor de rondleiding een ticket reserveren. Kosten 4 euro. Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis deelnemen.* 

*Prijswijzigingen voorbehouden

Reserveer tickets