Ravelijn


Het ‘Ravelijn Op den Zoom’  is nog één van de weinige overblijfselen van de roemruchte vestingwerken van Bergen op Zoom.

De Bergse vesting was een belangrijk onderdeel van de Zuiderwaterlinie en bewaakte de toegang vanuit het zuiden naar Holland en Zeeland. Bij een bezoek aan het Ravelijn nemen onze gidsen u mee terug naar de tijden van belegering van de stad. U daalt af in de kazematten waar de fascinerende geschiedenis van de vesting voor u uit de doeken wordt gedaan. In een presentatie vertellen de gidsen over de geschiedenis van de vesting Bergen op Zoom; hoe heeft die zich ontwikkeld, wat was de functie, hoe zag het er uit en wat was de samenhang tussen de bastions, de ravelijnen , de lunetten, de mijngangen en wat was de functie van de opmerkelijke ondergrondse kruidkamers? Ook wordt de meer recente geschiedenis, na de ontmanteling van de vesting uit de doeken gedaan.  Altijd benieuwd geweest hoe een kanon werkt en hoe ver je daarmee kunt schieten? We gaan het u allemaal vertellen.  

 

Wanneer

U kunt het Ravelijn  elke zondag na reservering  bezoeken om 13.30 en 15.00 uur.

Wilt u buiten de genoemde openingstijden een bezoek brengen aan het Ravelijn?
Neem dan telefonisch contact op met onze afdeling Coördinatie (0164-234377) of reserveer via de knop “Contact” op deze website. Ook kunt u reserveren via VVV De Brabantse Wal.
Minimale groepsgrootte 6 personen. Reserveren voor kleinere groepen is mogelijk. De prijs is dan € 24,-- per wandeling.*

Waar

Verzamelen bij de brug naar het Ravelijn.

Entree

U kunt tot 2 uur voor de wandeling een ticket reserveren. Kosten 4 euro.* Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

*Prijswijzigingen voorbehouden

 

Bestel tickets