Ravelijn


Het ‘Ravelijn Op den Zoom’  is nog één van de weinige overblijfselen van de roemruchte vestingwerken van Bergen op Zoom.

De Bergse vesting was een belangrijk onderdeel van de Zuiderwaterlinie en bewaakte de toegang vanuit het zuiden naar Holland en Zeeland. Bij een bezoek aan het Ravelijn nemen onze gidsen u mee terug naar de tijden van belegering van de stad. U daalt af in de kazematten waar de fascinerende geschiedenis van de vesting voor u uit de doeken wordt gedaan. In een presentatie vertellen de gidsen over de geschiedenis van de vesting Bergen op Zoom; hoe heeft die zich ontwikkeld, wat was de functie, hoe zag het er uit en wat was de samenhang tussen de bastions, de ravelijnen , de lunetten, de mijngangen en wat was de functie van de opmerkelijke ondergrondse kruidkamers? Ook wordt de meer recente geschiedenis, na de ontmanteling van de vesting uit de doeken gedaan.  Altijd benieuwd geweest hoe een kanon werkt en hoe ver je daarmee kunt schieten? We gaan het u allemaal vertellen.  

 

 

Wanneer

Onze gidsen verzorgen 1x per week, afwisselend op zaterdag- en zondagmiddag  om 13.30 uur een rondleiding op dit vestingwerk. U dient hiervoor tickets te reserveren via deze website.

Deze rondleiding is buiten bovengenoemde tijden ook op aanvraag te boeken.
Minimale groepsgrootte 6 personen. Reserveren voor kleinere groepen is mogelijk. De prijs is dan    € 24,-- per wandeling.*
Voor het reserveren van tickets kunt u contact opnemen met onze afdeling Coördinatie: Tel. 0164-234377, e-mail info@stadsgidsen-bergenopzoom.nl.
Ook is het mogelijk om te reserveren via het formulier onder de knop “Contact” bovenaan deze website of via  VVV Brabantse Wal.

Waar

Verzamelen bij de brug naar het Ravelijn.

Entree

U kunt tot 2 uur voor de rondleiding een ticket reserveren. Kosten 4 euro.* Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis deelnemen.

*Prijswijzigingen voorbehouden

 

Reseveer tickets