Ravelijn


Het ‘Ravelijn Op den Zoom’  is nog één van de weinige overblijfselen van de roemruchte vestingwerken van Bergen op Zoom.

De Bergse vesting was een belangrijk onderdeel van de Zuiderwaterlinie en bewaakte de toegang vanuit het zuiden naar Holland en Zeeland. Bij een bezoek aan het Ravelijn nemen onze gidsen u mee terug naar de tijden van belegering van de stad. U daalt af in de kazematten waar de fascinerende geschiedenis van de vesting voor u uit de doeken wordt gedaan. In een presentatie vertellen de gidsen over de geschiedenis van de vesting Bergen op Zoom; hoe heeft die zich ontwikkeld, wat was de functie, hoe zag het er uit en wat was de samenhang tussen de bastions, de ravelijnen , de lunetten, de mijngangen en wat was de functie van de opmerkelijke ondergrondse kruidkamers? Ook wordt de meer recente geschiedenis, na de ontmanteling van de vesting uit de doeken gedaan.  Altijd benieuwd geweest hoe een kanon werkt en hoe ver je daarmee kunt schieten? We gaan het u allemaal vertellen.  

 

 

Wanneer

In de periode van 31 oktober 2022 tot 27 april 2023  is deze rondleiding uitsluitend op aanvraag te boeken. U kunt dit doen door contact op te nemen met onze afdeling Coördinatie (0164-234377) of via de knop "Contact" op deze website.
Ook kunt u reserveren via VVV Brabantse Wal.

Minimale groepsgrootte 6 personen. Reserveren voor kleinere groepen is mogelijk. De prijs is dan    € 24,-- per wandeling.*

Waar

Verzamelen bij de brug naar het Ravelijn.

Entree

U kunt tot 2 uur voor de wandeling een ticket reserveren. Kosten 4 euro.* Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis deelnemen.

*Prijswijzigingen voorbehouden

 

Bestel tickets