Fort de Roovere


Rondleiding op Fort de Roovere; avontuurlijk en romantisch!!

Van de vele verdedigingslinies die in Nederland gebouwd zijn, heeft alleen de Waterlinie van Bergen op Zoom naar Steenbergen zijn grote waarde bewezen. Hier is ook, in een Europees conflict, daadwerkelijk slag geleverd.

Dit fort is volledig in oorsponkelijke staat hersteld. Verrassend is de "Mozesbrug" in een der grachten en  de architectuur van de Pompeustoren van waaruit u een fraai overzicht van deze omgeving krijgt.
In onze wandeling worden de geheimen van dit verdedigingswerk onthult.

Onze gidsen zullen gedurende de wandeling U hierover alle details kunnen vertellen en verbaasd zult U zich afvragen waarom deze verhalen nooit in een Nederlands geschiedenisboek vermeld zijn.

Verzamelen: Bij de ingang van het Fort aan de Ligneweg, bij bord en drie banken.

We vertrekken om 13.30 uur. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

Wanneer

U kunt een rondleiding krijgen op Fort de Roovere op zondag.
De rondleidingen beginnen om 13.30 uur.

De wandeling duurt ca.1,5 uur.

Waar

Verzamelen bij de ingang van het Fort aan de Ligneweg, bij het bord en drie banken.

Entree

U kunt tot 2 uur voor de wandeling een ticket reserveren. De wandeling kost 3 euro per persoon. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

 

Bestel tickets

         

13731074_1746095175667441_7883058310953799999_oBorgerij met SBM terug op Fort de Roovere

Na lange tijd verhinderd te zijn door corona regels is de Borgerij terug op Fort de Roovere! Zondag 25 juli 2021 zijn er  demonstraties van de Borgerij op het fort, met assistentie van een SBM gids die uitleg zal geven over de militaire historie van Fort de Roovere.

De Borgerij zal uitleggen hoe de verdediging van het fort toeging. Maar vooral ook demonstreren hoe de kanonnen en musketten werkten en afgevuurd werden in de tijd dat het fort als deel van de waterlinie fungeerde.

De SBM stadsgids zal na de demonstratie de militaire geschiedenis toelichten tijdens een korte wandeling.

De demonstratie wordt gegeven op 25 juli om 13.30 uur en om 15.00 uur, op het afgezette deel van het binnenterrein, waar de Borgerij zijn tentenkamp heeft opgeslagen.
De kosten van de demonstatie en rondleiding bedragen 5 euro en kinderen onder 12 jaar 2.50 euro. Deze speciale wandeling betalen aan de gids.