Fort de Roovere


Rondleiding op Fort de Roovere; avontuurlijk en romantisch!!

Fort de Roovere is tegenwoordig ” beroemd " vanwege  de “Mozesbrug” en de Pompejustoren, maar oorspronkelijk was het onderdeel van de oudste waterlinie van Nederland. Van de vele verdedigingslinies die in Nederland gebouwd zijn, heeft alleen de Waterlinie van Bergen op Zoom naar Steenbergen zijn grote waarde bewezen. Hier is ook in een Europees conflict daadwerkelijk slag geleverd.
Onze gidsen zullen u gedurende de wandeling hierover alle details vertellen en verbaasd zult u zich afvragen waarom deze verhalen nooit in een Nederlands geschiedenisboek vermeld zijn.

Wanneer

In de periode van 31 oktober 2022 tot 27 april 2023  is deze rondleiding uitsluitend op aanvraag te boeken. U kunt dit doen door contact op te nemen met onze afdeling Coördinatie (0164-234377) of via de knop "Contact" op deze website.
Ook kunt u reserveren via VVV Brabantse Wal.


Minimale groepsgrootte 6 personen.Reserveren voor kleinere groepen is mogelijk. De prijs is dan € 24,-- per wandeling (prijswijzigingen voorbehouden).

Waar

Verzamelen bij de ingang van het Fort aan de Ligneweg, bij het bord en drie banken.

Entree

U kunt tot 2 uur voor de wandeling een ticket reserveren. De wandeling kost 4 euro per persoon. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

 

Bestel tickets