Fort de Roovere


Rondleiding op Fort de Roovere; avontuurlijk en romantisch!!

Van de vele verdedigingslinies die in Nederland gebouwd zijn, heeft alleen de Waterlinie van Bergen op Zoom naar Steenbergen zijn grote waarde bewezen. Hier is ook, in een Europees conflict, daadwerkelijk slag geleverd.

Dit fort is volledig in oorspronkelijke staat hersteld. Verrassend is de "Mozesbrug" in een der grachten en  de architectuur van de Pompeustoren van waaruit u een fraai overzicht van deze omgeving krijgt.
In onze wandeling worden de geheimen van dit verdedigingswerk onthult.

Onze gidsen zullen gedurende de wandeling U hierover alle details kunnen vertellen en verbaasd zult U zich afvragen waarom deze verhalen nooit in een Nederlands geschiedenisboek vermeld zijn.

 

Wanneer

Op onderstaande data verzorgen onze gidsen rondleidingen op Fort de Roovere.
De rondleidingen beginnen om 13.30 uur en duren ca. 1,5 uur. U dient vooraf tickets te reserveren.

Data:  22 mei , 5 en 19 juni, 3 (mét re-enactment), 17 en 31 juli, 7  en 21 augustus, 4 en 25 september en 9 en 23 oktober

Wilt u buiten de genoemde openingstijden een bezoek te brengen aan Fort de Roovere?
Neem dan telefonisch contact op met onze afdeling Coördinatie (0164-234377) of reserveer via de knop “Contact” op deze website. Ook kunt u reserveren via VVV De Brabantse Wal.
Minimale groepsgrootte 6 personen.Reserveren voor kleinere groepen is mogelijk. De prijs is dan € 24,-- per wandeling.

Waar

Verzamelen bij de ingang van het Fort aan de Ligneweg, bij het bord en drie banken.

Entree

U kunt tot 2 uur voor de wandeling een ticket reserveren. De wandeling kost 4 euro per persoon. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

 

Bestel tickets