Waterschans


Eens de beschermer van de haven, daarna oesterkwekerij, kreeftenpark en volgebouwd met industrie. Nu zijn de grachten, wallen en het binnenterrein weer in oude staat hersteld. Maar wat is er veel gebeurd op dit omvangrijke bolwerk als vitaal punt in de verdediging van de vestingstad Bergen op Zoom. Willem van Oranje gaf in 1584 zijn goedkeuring voor het ontwerp van dit grote fort. Vele belegeringen volgden, die weerstond het fort. Het verloor echter zijn taak als verdedigingswerk, maar wat blijft is de interessante geschiedenis van de Waterschans. Onze gidsen nemen u met woord en beeld mee in de verhalen van dit roemruchte vestingwerk. 

 

 

Wanneer

Op onderstaande data verzorgen onze gidsen rondleidingen op de Waterschans.
De rondleidingen beginnen om 13.30 uur en duren ca. 1 uur. U dient vooraf tickets te reserveren.

Data: 12  juni (mét re-enactment) en 26 juni, 10 en 24 juli, 14  en 28 augustus, 18 september en 2 en 16 oktober

Wilt u buiten de genoemde openingstijden een bezoek te brengen aan de Waterschans?
Neem dan telefonisch contact op met onze afdeling Coördinatie (0164-234377) of reserveer via de knop “Contact” op deze website.
U kunt ook reserveren via VVV De Brabantse Wal.
Minimale groepsgrootte 6 personen. Reserveren voor kleinere groepen is mogelijk. De prijs is dan € 24,-- per wandeling.*

Waar

We vertrekken vanuit de loods van Bruijs Jachtbouw, Havendijk 14. Deelnemers die met de auto komen, kunnen parkeren aan de Havendijk. (Havendijk inrijden bij de brandweerkazerne aan de Havendijk 1, daarna rechts aanhouden en de weg volgen richting havenkanaal).

Entree

U kunt tot 2 uur voor de wandeling een ticket bestellen. Dat kost 4.00 euro per persoon.* Kinderen t/m 12 jaar gratis.

*Prijswijzigingen voorbehouden

 

Bestel tickets