Wat doen de Stadsgidsen met Vastenavond ?

Het hele jaar leiden de stadsgidsen mensen rond in monumenten of laten de mooiste plekjes van de stad zien tijdens wandelingen.

In de week voor Vastenavond is het anders, dan gaan de stadsgidsen tijdens een rondwandeling  langs de plekjes, waar de verhalen over het feest van Vastenavond verteld kunnen worden.
Voor sommigen is het een kennismaking met het grote feest met al z’n tradities.
Voor anderen is het een steeds meer willen weten, b.v. waar staat het beeldje van de Toeteroet, wie was hij? Wie was Mie d’n Os,  Waarom dragen de Bergenaren een gordijn, waarom een rode zakdoek?

Op zulke vragen krijgt U  antwoord tijdens de leutwandelingen.                                                                                         

“NEUS”- gierig naar de achtergrond van de Bergse Vastenavend?

Sluit dan maar aan bij de leut-wandeling. Deskundige stadsgidsen laten de “leutegste plekskes” zien en vertellen de vastenavendverhalen

De leut-wandelingen vertrekken op zondag 16 februari én op zondag 23 februari, telkens om 15.00 uur naast het oude Stadhuis. U kunt gewoon aansluiten en hoeft niet te reserveren
Volwassenen betalen 6 euro en kinders 3 euro. 
En u krijgt een leut-neut-bon om onderweg niet om te komen van de dorst.

DWEIL DUS JE EIGEN NEUS MAAR ACHTER NA….én die van de Stads-gids!

Entree

Deelname kost € 5,00 en kinderen beneden de 12 jaar betalen 3 euro.

U kunt afrekenen bij de gids.

 

Vastenavendwandeling

Ook dit jaar zijn er vastenavendwandelingen in Bergen op Zoom.
De stadsgidsen loopt met u langs plekken van de Vastenavend, om u wat te leren over dit bijzondere feest. Het is eigenlijk een korte cursus over Vastenavend.

Waar staat het beeldje van Toeteroet, wat is het verhaal van Mie D'n Os en waarom dragen ze een rode zakdoek en een gordijn. U loopt langs de Geit, de Dubbelstraat en onderweg wordt het complete verhaal van de Vastenavend verteld. Ook een bezoek aan een café hoort erbij.

Bijzonder aan te bevelen voor iedereen die iets meer wil weten over de Vastenavend.