Vastenavendwandeling

VASTENAVEND IN BERGEN OP ZOOM:

Eeuwenoude tradities, “leutege plekskes” en andere weetjes

Het hele jaar leiden de stadsgidsen mensen rond in monumenten of laten de mooiste plekjes van de stad zien tijdens wandelingen. Maar sommige plekjes of gebeurtenissen in de stad verdienen een eigen wandeling, zoals deze.

De viering van de Vastenavend is een van de belangrijkste culturele evenementen in Bergen op Zoom.  Een feest van saamhorigheid, creativiteit, (soms eeuwenoude) tradities en symboliek.

Tijdens de vastenavendwandelingen nemen de Stadsgidsen u mee op een rondwandeling  langs de plekjes die verbonden zijn met de vastenavendviering. Onderweg worden allerlei verhalen en wetenswaardigheidjes gedeeld met de deelnemers (meelòòpers genoemd in het Bergse), bijvoorbeeld  "Waarom draagt de Bergenaar geen 'mooi pakske' tijdens de Vastenavend, maar gaat men gekleed in boerenkielen en gordijnen?", "Waar komt de naam Krabbegat vandaan? " enz. enz.   
En natuurlijk wordt er onderweg een tussenstop gemaakt voor het nuttigen van een drankje.

Kortom een "stikgève" wandeling,  niet alleen voor Bergenaren,  maar ook voor de bezoeker van buiten Bergen op Zoom die kennis wil maken met een belangrijk onderdeel van de Bergse cultuur.                                                           
“NEUS”- gierig naar de achtergrond van de Bergse Vastenavend? Sluit dan maar aan bij de leut-wandeling. 

 

 

 

Wanneer

U kunt ook buiten de vastenavendtijd reserveren voor deze leutwandeling door contact op te nemen met onze afdeling Coördinatie: Tel.: 0164-234377, email: info@stadsgidsen-bergenopzoom.nl.
Daarnaast kunt u reserveren via formulier onder de knop "Contact" bovenaan deze website of via VVV Brabantse Wal.

Minimale groepsgrootte 6 personen.

Waar

We verzamelen bij het oude Stadhuis.

Entree

Volwassenen betalen 8 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 4 euro*
Een drankje om onderweg niet om te komen van de dorst is bij deze prijs inbegrepen.

*Prijswijzigingen voorbehouden