Vastenavendwandeling

VASTENAVEND IN BERGEN OP ZOOM:

Eeuwenoude tradities, “leutege plekskes” en andere weetjes

Het hele jaar leiden de stadsgidsen mensen rond in monumenten of laten de mooiste plekjes van de stad zien tijdens wandelingen. Maar sommige plekjes of gebeurtenissen in de stad verdienen een eigen wandeling.

De viering van de Vastenavond is een van de belangrijkste culturele evenementen in Bergen op Zoom.          Tijdens de Vastenavendwandelingen nemen de stadsgidsen u mee op een rondwandeling  langs de plekjes, waar de verhalen over het feest van Vastenavond verteld kunnen worden.
Voor sommigen is het een kennismaking met het grote feest met al z’n tradities, voor anderen is het een steeds meer willen weten. Bijvoorbeeld waar staat het beeldje van de Toeteroet, wie was hij? Wie was Mie d’n Os,  Waarom dragen de Bergenaren een gordijn, waarom een rode zakdoek? Allemaal vragen die tijdens deze “leutege” wandelingen beantwoord worden.                                                                                       

“NEUS”- gierig naar de achtergrond van de Bergse Vastenavend? Sluit dan maar aan bij de leut-wandeling. Deskundige stadsgidsen laten de “leutegste plekskes” zien en vertellen de Vastenavendverhalen.

 

 

 

Wanneer

U kunt reserveren voor deze leut-wandeling door contact op te nemen met onze afdeling Coördinatie (0164 234377) of via de knop "Contact" op deze website.
Ook kunt u reserveren via VVV De Brabantse Wal.
Minimale groepsgrootte 6 personen.

Waar

De leut-wandelingen vertrekken naast het oude Stadhuis.

Entree

Volwassenen betalen 6 euro en kinders 3 euro. *
En u krijgt een leut-neut-bon om onderweg niet om te komen van de dorst.

U kunt afrekenen bij de gids.

*Prijswijzigingen voorbehouden