Vastenavendwandeling

VASTENAVEND IN BERGEN OP ZOOM:

Eeuwenoude tradities, “leutege plekskes” en andere weetjes

Het hele jaar leiden de stadsgidsen mensen rond in monumenten of laten de mooiste plekjes van de stad zien tijdens wandelingen. Maar sommige plekjes of gebeurtenissen in de stad verdienen een eigen wandeling, zoals deze.

De viering van de Vastenavond is een van de belangrijkste culturele evenementen in Bergen op Zoom.  Een feest van saamhorigheid, creativiteit, (soms eeuwenoude) tradities en symboliek.

Tijdens de vastenavendwandelingen nemen de Stadsgidsen u mee op een rondwandeling  langs de plekjes die verbonden zijn met de vastenavendviering. Onderweg worden allerlei verhalen en wetenswaardigheidjes gedeeld met de deelnemers (meelòòpers genoemd in het Bergse), bijvoorbeeld "Waar komt het liedje van Mie d'n os z'n geitje vandaan?", "Waarom draagt de Bergenaar geen 'mooi pakske' tijdens de Vastenavend, maar gaat men gekleed in boerenkielen en gordijnen?", "Waar komt de naam Krabbegat vandaan? " enz. enz.   
En natuurlijk wordt er onderweg een tussenstop gemaakt voor het nuttigen van een drankje.


Kortom een "stikgève" wandeling,  niet alleen voor Bergenaren,  maar ook voor de bezoeker van buiten Bergen op Zoom die kennis wil maken met een belangrijk onderdeel van de Bergse cultuur.                                                           

“NEUS”- gierig naar de achtergrond van de Bergse Vastenavend? Sluit dan maar aan bij de leut-wandeling. 

 

 

 

Wanneer

In de vastenavendperiode kunt u op  11 en 19 februari nog aansluiten bij de wandeling. We vetrekken dan om 13.00 uur. Tevens kunt u vooraf tickets bestellen  via deze website of  onze afdeling coördinatie (0164-234277).
Maximale groepsgrootte 20 personen.
Wilt u een ticket reserveren, maar zijn er geen tickets meer beschikbaar via de website, dan kunt u mogelijk nog tickets reserveren via onze afdeling coördinatie.

Door het jaar heen kunt reserveren voor deze leutwandeling door contact op te nemen met onze afdeling Coördinatie (0164 234377) of via de knop "Contact" op deze website.
Ook kunt u reserveren via VVV Brabantse Wal.
Minimale groepsgrootte 6 personen.

Waar

We verzamelen voor de wandeling bij het oude Stadhuis.

Entree

Volwassenen betalen 8 euro en kinders 4 euro*
Een drankje om onderweg niet om te komen van de dorst is bij deze prijs inbegrepen.

U kunt afrekenen bij de gids of vooraf reserveren.

*Prijswijzigingen voorbehouden

Bestel tickets