Verborgen vesting

Ontdek de overblijfselen van ondergrondse vesting van Bergen op Zoom

In 1744 werd de vesting van Bergen op Zoom voltooid. Deze vesting zou Bergen op Zoom onoverwinnelijk maken. Van heinde en verre kwamen toeristen naar de stad om dit bijzondere vestingwerk te bekijken. Het zou anders lopen.. zoals bleek toen de stad drie jaar later belegerd werd door de Fransen.

Het was een grote verrassing toen men onder een oude tramremise nog grote delen van de vesting van Bergen op Zoom terugvond. Muren die eruit zien of ze gisteren gemetseld zijn, de aanzet voor een ingewikkelde dubbele stenen trap en delen van de onderaardse gang die honderden meters lang, goed verborgen, rondom de vesting liep.

De Verborgen Vesting is een restant van de ooit zo beroemde Vesting van Bergen op Zoom. Tussen deze resten van de vesting van Menno van Coehoorn beleeft u een unieke panorama-voorstelling.
U hoort over "fladdermijnen" en verdedigingstrucjes en u hoort het trieste verhaal van die ene keer dat Bergen op Zoom moest buigen....

Wanneer

In  de periode van 31 oktober 2022 tot 27 april 2023  is de Verborgen Vesting één keer per week op zaterdag of zondag, om 13.30 uur, te bezoeken. De rondleiding duurt circa 1 uur.
Data:
maart:  zondag 19 maart
                 zondag 26 maart

April:    zondag 02 april
                 maandag 10 april ( 2e
                 paasdag)
                 zaterdag 15 april
                 zondag 23 april

Reserveer vooraf tickets via deze website of neem contact met onze afdeling Coördinatie (0164 234377). 

Wilt u buiten de genoemde openingstijden een bezoek brengen aan de Verborgen Vesting (dit geldt alleen voor groepen!)?  Neem dan telefonisch contact op met onze afdeling Coördinatie of reserveer via de knop “Contact” op deze website.
U kunt ook reserveren via VVV Brabantse Wal.

Waar

Verzamelen in de hal van het NS-station.

Let op : Vanwege trappen en niveauverschillen dient u goed ter been te zijn.

 

Entree

U kunt tot 2 uur voor de rondleiding een ticket reserveren. De rondleiding kost 8,00 euro per persoon. Kinderen t/m 12 jaar betalen 4,00 euro.*

*Prijswijzigingen voorbehouden

 

Bestel tickets