De Maagd

In de tachtiger jaren van de vorige eeuw was er steeds meer behoefte aan een schouwburg in Bergen op Zoom. Het was in die tijd wel mogelijk om voorstellingen te zien, maar die werden opgevoerd in kleinere zalen of bijvoorbeeld in evenementenzaal De Stoelemat.

Na enige discussie in de gemeenteraad werd besloten om een leegstaande kerk op de Grote Markt te verbouwen tot schouwburg: Parochiekerk de Maagd werd Theater de Maagd.

Architect Greiner kreeg de opdracht om bij de verbouwing het gebouw als kerk zoveel mogelijk in tact te laten. Dit heeft geleid tot een bijzondere combinatie: in de schouwburg zijn nog veel sporen van de kerk te zien, zoals prachtige gebrandschilderde ramen en de bijzondere schilderingen achter het podium van de schouwburg, ooit de apsis van de kerk.

Tijdens een rondleiding vertellen onze gidsen u de verhalen over de kerk, (bijvoorbeeld hoe een twist tussen de katholieken en protestanten in de stad leidde tot de bouw van deze kerk) en nemen u mee langs allerlei plekjes in het gebouw die te maken hebben met zijn religieuze verleden. Uiteraard nemen ze u ook mee achter de schermen van de huidige schouwburg.

Een bezoek aan dit monument  zal niet alleen bij menig Bergenaar mooie herinneringen oproepen, maar de unieke combinatie van theater en kerk maakt het  ook voor bezoekers van buiten de stad de moeite waard om dit gebouw te bezichtigen.

De getoonde foto's zijn eigendom van de Maagd

Wanneer

Elke woensdag om 12.00 uur verzorgen onze gidsen een rondleiding in dit monument. U dient hiervoor hiervoor minimaal 2 uur voor de rondleiding tickets te reserveren.
Op woensdag 05 en 26 juli, 02 en 09 augustus en 11 oktober zijn er geen rondleidingen mogelijk.

Wilt u buiten de genoemde data reserveren voor een rondleiding?  Neem dan contact op met onze afdeling Coördinatie: Tel.: 0164234377, e-mail: info@stadsgidsen-bergenopzoom.nl. Ook kunt u reseveren via het formulier onder de knop “Contact” bovenaan deze website 0f  via VVV Brabantse Wal .


Minimale groepsgrootte 6 personen, maximale groepsgrootte 10 personen. Reserveren voor kleinere groepen is mogelijk. De prijs is dan € 36,-- per  rondleiding.*

Waar

We verzamelen op de Grote Markt voor de Maagd.

Entree

De prijs voor een rondleiding bedraagt € 6,-- p.p.  Kinderen tot 12 jaar betalen 3 euro.*

*Prijswijzigingen voorbehouden

Reserveer tickets