van Vestje tot Vest

IVN groene zoom                                                                                                                                            Logo SBM Nieuw 2019

         

 

EEN NATUUR-STADSHISTORISCHE WANDELING VANAF HET SMITSVESTJE  TOT OP HET RAVELIJN.

Natuur wandeling en rondleiding op het Ravelijn door IVN-Groene Zoom in samenwerking met Stadsgidsen Bergen op Zoom.

Natuur en historie gaan hand in hand tijdens deze wandeling.
Moervaart "De Zoom" is voor de stad Bergen op Zoom een verrijking op velerlei gebied. Het wandelpad langs de Zoom geeft bewoners niet alleen een idyllisch gevoel maar biedt ook een beleving van historie en natuur.

Dit is een wandeling "Zoomdal-Ravelijn op de Zoom", waarbij het onderwerp Zoomdal als ecologische verbindingszone aan de orde komt, maar ook de geschiedenis van de Zoom. Ook de begroeiingen van de steile hellingen van de vaart, de hoogtverschillen, de vervuiling, muurflora en dergelijke, komen aan bod. Tenslotte brengt u een bezoek aan het Ravelijn. Daar maakt men in het kort kennis met de historie van dit vestingonderdeel en bezoekt men de gangen met de kazematten.

Wilt u kennis maken met een verrassend, en voor velen nieuw, stukje Bergen op Zoom, boek dan deze wandeling.  Duur van de wandeling: ca. 1,5 uur. 

Daar bijna het hele traject oneffen is, raden we deelnemers aan om te zorgen voor goed, stevig schoeisel.

 

 

 

 


 

Wanneer

Op  6 juli verzorgen onze gidsen deze wandeling in samenwerking met IVN Groene Zoom. U kunt hiervoor tot minimaal 24 uur vantevoren tickets te reserveren.

Wilt u deze wandeling buiten de genoemde data reserveren, neem dan contact op met onze afdeling Coördinatie: Tel.: 0164-234377, email: info@stadsgidsen-bergenopzoom.nl.
Minimale groepsgrootte 6 personen. Reserveren voor kleinere groepen is mogelijk. De prijs is dan    € 36,-- per wandeling*

Waar verzamelen?

De wandelingen vertrekken om 10.00 uur bij het Smitsvest/Garnizoenspad, ter hoogte van de speciale fietsbrug over de Zoom.
Eindpunt: Ravelijn op den Zoom.

Geadviseerd wordt om lopend of met de fiets te komen. Parkeergelegenheid voor auto's is beperkt.

 

Entree

De prijs van de wandelingen op 11 mei en 6 juli bedraagt € 6,--p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis.*


* Prijswijzigingen voorbehouden

 

Reserveer tickets