Lopende letters

Lopende letters wandeling:

“LOPENDE LETTERS” is een wandeling die leidt langs stilstaande teksten en plekken waar schrijvers hun indrukken van de stad opdeden.  Een zwerftocht met ondertiteling dus.  Zo horen we hoe LODEWIJK VAN DEYSSEL baalt op een bovenhuis aan de Vismarkt en het loeien van de koeien bij ANTON VAN DUINKERKEN.  Maar we volgen ook KEES DEN DOES en zijn politiehond om te ontdekken hoe GODFRIED BOMANS de Bergse Vastenavend beleefde.

Prachtige anekdotes, verhalen en citaten vanaf de 15e tot de 20e eeuw worden heel speels gevangen in de  bekende huizen en monumenten, putdeksels, muren en straatgezichten. Dat geldt ook voor de strofen op menig Bergs gebouw. Die lijken in deze context in een nieuw jasje gegoten. Daarnaast krijgt u soms een inkijkje in het leven van enkele schrijvers, voor zover zich dat in Bergen afspeelde. De toon is nu en dan ernstig, maar vaker nog licht en zeer onderhoudend. Alle onderdelen ademen eenzelfde kenmerk: Ze zijn doordrenkt van de typische Bergse cultuur.Want vaak vormde Bergen op Zoom het decor voor jeugdboeken, romans, films en probeerden dichters de sfeer van de oude vestingstad vast te leggen in poëtische beelden.  Overal om ons heen te zien: in stoepen en straatstenen, op puien en putdeksels, op de vreemdste plekken.

Geen  hoogdravende “eliteraire” rondleiding , maar een afwisselende wandeling die je overal even laat kijken “met andermans ogen”.
Deze wandeling is erg interessant voor leesclubs en is uitstekend geschikt om middelbare scholieren op een speelse manier kennis te laten maken met literatuur en duurt ca. 2 uur.

 

Wanneer:

U kunt reserveren voor deze wandeling door contact op te nemen met onze afdeling Coördinatie: Tel. 0164-234377 of
e-mail info@stadsgidsen-bergenopzoom.nl.
Reserveren via VVV Brabantse Wal, tel. 0164 277482 is ook mogelijk.

Waar

We verzamelen bij het Oude Stadhuis

 

 

 

Entree

De prijs voor deze wandeling bedraagt 10 euro p.p. inclusief een kopje koffie op een bijzondere locatie*. 

Minimale groepsgrootte 6 personen. Reserveren voor kleinere groepen is mogelijk. De prijs is dan
€ 60,-- per wandeling.

*Prijswijzigingen voorbehouden