Markiezenhof

Het Markiezenhof:  het pareltje aan de monumentenketting van Bergen op Zoom.

Dit paleis werd aan het einde van de 15e eeuw, de gouden tijd in de geschiedenis van Bergen op Zoom,  gebouwd onder leiding van de beroemde  Mechelse bouwmeesters Antoon en Rombout Keldermans.  Noblesse oblige: het Hof van de Heren en later de Markiezen van Bergen op Zoom moest waardig genoeg zijn om hoge gasten te ontvangen vanuit heel Europa. Het baldakijn bij de Hofzaal werddan ook  speciaal voor de ontvangst van hoge adellijke gasten, zoals Karel V en Filips II gebouwd.
Van de 50 adellijke stadswoningen in de Zuidelijke Nederlanden zijn er nog slechts enkele over en dit is het enige stadspaleis dat nagenoeg compleet is mét bijgebouwen. Een waar wonder!

Onze gidsen vertellen bezoekers niet alleen het verhaal van dit prachtige gebouw, maar nemen ze  ook mee naar het adellijke leven van de Heren en Markiezen (en jawel ook een enkele Markiezin)  van Bergen op Zoom  en de periode dat het gebouw een militaire bestemming had.
 

Deze rondleiding duurt  ongeveer 1 uur.
Met uw gekochte ticket kan voor of na deze rondleiding ook het museumgedeelte van het Markiezenhof bezocht worden.

Deze drone-opname geeft u alvast een indruk van wat dit mooie gebouw u te bieden heeft.

De getoonde foto's zijn eigendom van het Markiezenhof

Openingstijden

Het Markiezenhof is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Wilt u meer weten over de geschiedenis en de bewoners van dit unieke stadspaleis? U kunt een rondleiding boeken door een van onze gidsen door contact op te nemen met onze afdeling Coördinatie: Tel.: 0164-234377, e-mail: info@stadsgidsen-bergenopzoom.nl. Ook kunt u reserveren via het formulier onder de knop “Contact” bovenaan deze website of  VVV Brabantse Wal. Er kunnen maximaal 10 personen per rondleiding deelnemen.

 

Waar

We verzamelen binnen bij de balie van het Markiezenhof.

Let op: vanwege de vele trappen is deze rondleiding minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Entree

De toegangsprijs voor het Markiezenhof inclusief rondleiding bedraagt 12,50 euro.  Bezoekers die in het bezit zijn van een Museumjaarkaart betalen 4,50 euro*.
Jongeren tot 18 jaar betalen 7,50 euro, met Museumjaarkaart 3,00 euro.

*Prijswijzigingen voorbehouden

 

 Reseveer tickets