Markiezenhof

Het Markiezenhof:  het pareltje aan de monumentenketting van Bergen op Zoom.

Dit paleis werd aan het einde van de 15e eeuw, de gouden tijd in de geschiedenis van Bergen op Zoom,  gebouwd onder leiding van de beroemde  Mechelse bouwmeesters Antoon en Rombout Keldermans.  Noblesse oblige: het Hof van de Heren en later de Markiezen van Bergen op Zoom moest waardig genoeg zijn om hoge gasten te ontvangen vanuit heel Europa. En het waren niet de minsten die te gast waren: onder andere Karel V en Filips II betraden onder het baldakijn door het Hof.
Van de 50 adellijke stadswoningen in de Zuidelijke Nederlanden zijn er nog slechts enkele over en dit is het enige stadspaleis dat nog geheel compleet is mét bijgebouwen. Een waar wonder!

Onze gidsen vertellen bezoekers niet alleen het verhaal van dit prachtige gebouw, maar nemen ze  ook mee naar het adellijke leven van de Heren en Markiezen (en jawel ook een enkele Markiezin)  van Bergen op Zoom  en de periode dat het gebouw een militaire bestemming had.

Met uw gekochte ticket kan voor of na deze rondleiding ook het museumgedeelte van het Markiezenhof bezocht worden.

Deze drone-opname geeft u alvast een indruk van wat dit mooie gebouw u te bieden heeft.

De getoonde foto's zijn eigendom van het Markiezenhof

Openingstijden

Het Markiezenhof is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Wilt u meer weten over de geschiedenis en de bewoners van dit unieke stadspaleis? Op dinsdag en woensdag om 14.00 uur verzorgen onze gidsen een rondleiding,  Er kunnen maximaal 10 personen per rondleiding deelnemen.
U dient minimaal 2 uur voor de rondleiding te reserveren.

Wilt u  een rondleiding boeken in het Markiezenhof buiten de genoemde tijden? Neem dan telefonisch contact op met onze afdeling Coördinatie (0164-234377). Tevens kunt u reserveren via VVV Brabantse Wal.

Waar

We verzamelen binnen bij de balie van het Markiezenhof

Entree

De toegangsprijs voor het Markiezenhof inclusief rondleiding bedraagt 12,50 euro.  Bezoekers die in het bezit zijn van een Museumjaarkaart betalen 4,50 euro*.
Jongeren tot 18 jaar betalen 7,50 euro, met Museumjaarkaart 3,00 euro.

*Prijswijzigingen voorbehouden

 

Bestel tickets