Historische wandeling


WANDEL MEE DE HISTORIE IN !

Vanaf de gezellige Grote Markt wandel je zó de rijke en woelige geschiedenis binnen van de historische binnenstad van Bergen op Zoom.

Een ervaren gids neemt je mee op een ontdekkingstocht langs bekende, maar vooral ónbekende plekjes.

“Als stenen konden spreken…”, nou, dat kunnen ze niet, maar onze gidsen des te meer.  Die brengen de historie tot leven met talloze anekdotes over hoe de Bergenaren door de eeuwen heen hun stad maakten tot wat ze nu is:  een innemende vestingstad vol verhalen en vertier!

Het wandelkeuzemenu:
Historische rondwandeling met bezoek aan  één monument naar keuze. Dit gaat in samenspraak met de gids.
Duur van de wandeling ca. anderhalf uur.

U kunt kiezen uit:  het Oude Stadhuis, de Gertrudiskerk, de voormalige Synagoge, de eeuwenoude Gevangenpoort of de benedenverdieping van het Markiezenhof.

 

Wanneer

In de periode van 31 oktober 2022 tot 27 april 2023  is deze wandeling uitsluitend op aanvraag te boeken. U kunt dit doen door contact op te nemen met onze afdeling Coördinatie (0164-234377) of via de knop "Contact" op deze website.
Minimale groepsgrootte 6 personen. Reserveren voor kleinere groepen is mogelijk. De prijs is dan    € 36,-- per wandeling (prijswijzigingen voorbehouden).

Ook kunt u reserveren via VVV Brabantse Wal.

Waar

Alle wandelingen  vertrekken vanaf de Grote Markt vóór het Oude Stadhuis.

Entree

U kunt tot 2 uur voor de rondleiding een ticket bestellen. De prijs voor de rondleiding bedraagt 6 euro voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar betalen 3 euro.*

*Prijswijzigingen voorbehouden
 

Bestel tickets