Historische stadswandeling met benedenverdieping Markiezenhof

Vanaf de gezellige Grote Markt wandel je zó de rijke en woelige geschiedenis binnen van de historische binnenstad van Bergen op Zoom. Zo’n 750 jaar geleden kreeg Bergen op Zoom stadsrechten en de stad maakte daarna een woelige geschiedenis door. Een ervaren gids brengt de historie tot leven met talloze anekdotes over hoe de Bergenaren door de eeuwen heen hun stad maakten tot wat ze nu is:  een innemende vestingstad vol verhalen en vertier en neemt u mee naar bekende en onbekende plekjes in de historische binnenstad.

Tijdens deze wandeling bezoekt u ook de benedenverdieping van ons stadspaleis, het Markiezenhof.  Dit paleis werd aan het einde van de 15e eeuw, de gouden tijd in de geschiedenis van Bergen op Zoom,  gebouwd onder leiding van de beroemde Mechelse bouwmeesters Antoon en Rombout Keldermans.  Noblesse oblige: het Hof van de Heren en later de Markiezen van Bergen op Zoom moest waardig genoeg zijn om hoge gasten te ontvangen vanuit heel Europa. Van de 50 adellijke stadswoningen in de Zuidelijke Nederlanden zijn er nog slechts enkele over en dit is het enige stadspaleis dat nagenoeg compleet is mét bijgebouwen. Een waar wonder!

Aansluitend wordt u een kopje koffie aangeboden in het museumcafé.

 

De getoonde foto's van het Markiezenhof zijn eigendom van het Markiezenhof

 

Wanneer

U kunt reserveren voor deze wandeling door contact op te nemen met onze afdeling Coördinatie: Tel.: 0164-234377, email: info@stadsgidsen-bergenopzoom.nl.
Daarnaast kunt u reserveren via formulier onder de knop "Contact" bovenaan deze website of  via VVV Brabantse Wal.

Minimale groepsgrootte 6 personen maximale groepsgrootte 15 personen. Reserveren voor kleinere groepen is ook mogelijk. De prijs is dan € 54,-- per wandeling.

Waar

De wandeling vertrekt vanaf de Grote Markt vóór het Oude Stadhuis.

Entree

De prijs voor deze wandeling bedraagt € 9,-- p.p.* inclusief  kopje koffie

*Prijswijzigingen voorbehouden