Het Stadhuis


De ooit 3 verschillende middeleeuwse panden ‘Den Oliphant’, ‘het Schepenhuijs’ en ‘Den Leeuwenborch’ aan de noordzijde van de Grote Markt staan tezamen bekend als het oude Stadhuis van Bergen op Zoom. 

Het gebouw herbergt de geschiedenis van de rechtspraak, de handel en de politiek zoals deze ooit in de stad is gevoerd en bedreven. Een rondleiding door dit fascinerende monument neemt u mee op een tocht door de middeleeuwse geschiedenis maar laat ook de sporen van de 2e wereldoorlog zien en het ontstaan van de naoorlogse ‘Vastenavend’ zoals het carnavalsfeest liefkozend wordt genoemd door de Bergenaren. Waarnaar verwijst de spreuk op de gevel? Wat doet die tegel in het straatwerk voor het bordes? Wie is de man die gebeeldhouwd naast het gebouw staat?  

Loop eens binnen en laat u door een gids meenemen naar de tijden van weleer.

Openingstijden:

In de periode van 31 oktober 2022 tot 27 april 2023 is het Oude Stadhuis op Koopzondagen geopend van 13.00 tot 16.30 uur.


Wilt u buiten de genoemde openingstijden een bezoek brengen aan het oude Stadhuis?
Neem dan telefonisch contact op met onze afdeling Coördinatie (0164-234377) of reserveer via de knop “Contact” op deze website.
Ook kunt u reserveren via  VVV Brabantse Wal.

Entree

De toegang tot dit monument is gratis.

 


"Een alleszeggende leus die reeds door duizenden is gelezen,
één die nu vragen oproept maar ooit menig Spanjaard deed vrezen.

Als een tatoeage vereeuwigd als Bergens trots en roem,
in gouden letters geschreven ‘MILLE PERICULIS SUPERSUM’ "

stadhuis 2