Markiezenhof

Het Markiezenhof:  het pareltje aan de monumentenketting van Bergen op Zoom.

Dit paleis werd aan het einde van de 15e eeuw, de gouden tijd in de geschiedenis van Bergen op Zoom,  gebouwd onder leiding van de beroemde  Mechelse bouwmeesters Antoon en Rombout Keldermans.  Noblesse oblige: het Hof van de Heren en later de Markiezen van Bergen op Zoom moest waardig genoeg zijn om hoge gasten te ontvangen vanuit heel Europa. En het waren niet de minsten die te gast waren: onder andere Karel V en Filips II betraden onder het baldakijn door het Hof.
Van de 50 adellijke stadswoningen in de Zuidelijke Nederlanden zijn er nog slechts enkele over en dit is het enige stadspaleis dat nog geheel compleet is mét bijgebouwen. Een waar wonder!

Onze gidsen vertellen bezoekers niet alleen het verhaal van dit prachtige gebouw, maar nemen ze  ook mee naar het adellijke leven van de Heren en Markiezen (en jawel ook een enkele Markiezin)  van Bergen op Zoom  en de periode dat het gebouw een militaire bestemming had.

Met uw gekochte ticket kan voor of na deze rondleiding ook het museumgedeelte van het Markiezenhof bezocht worden.


Uw reservering

Kies uw opties

Aantal
Prijs
0,00
0,00
Aantal
Prijs
0,00
0,00
Totaal:

Contactgegevens

Kies een moment


Eventuele opmerkingen


Algemene voorwaarden

Reservering afronden

Word ‘Vriend van de Stadsgidsen’.

Als u hier uw naam en mailadres invult, dan krijgt u:

·        Regelmatig een digitale nieuwsbrief met allerlei bijzondere feitjes over de geschiedenis van de stad.

·        Voorrang bij het inschrijven voor wandelbelevingen

·        Altijd de nieuwste digitale folder van een monument

·        Meteen bericht van nieuwe initiatieven

 

Uw gegevens worden door de Stadsgidsen van Bergen op Zoom, uitsluitend gebruikt voor het mailen van informatie over het Bergse culturele erfgoed. De gegevens worden niet gedeeld. U kunt te allen tijde aangeven geen mail meer te willen ontvangen.