Ontdek historisch Bergen op Zoom

Actueel

  • Wij zoeken nieuwe collega's. 
    Zou je graag Stadsgids of gastvrouw/heer willen worden? Meld je dan aan via info@stadsgidsen-bergenopzoom.nl. 
  • De natuur-stadshistorische wandeling "van Vestje tot Vest" staat weer op ons programma.  Meer informatie  onder "Stadswandelingen"
  • Als aanvulling op de tentoonstelling "Hete vuren"bin het Markiezenhof bieden de Stadsgidsen een wandeling met hetzelfde thema aan. Meer informatie over de wandeling "Lopend vuur"  onder "Wandelingen/Wandelbelevingen".

Bent u bij uw bezoek aan onze stad niet in de gelegenheid om een door een van onze gidsen begeleide wandeling te maken, dan wijzen we u op de  mogelijkheid om kennis te maken met onze fraaie historische binnenstad via de IZI Travel app

 

 

Ontdek historisch Bergen op Zoom

Tussen Rotterdam en Antwerpen, waar Brabant Zeeland kust, ligt de stad Bergen op Zoom: een voor velen nog onbekend pareltje, waar de smalle straatjes, oude pleintjes en eigenzinnige monumenten het verhaal vertellen van een rijk en bewogen verleden, dat al meer dan achthonderd jaar terug gaat.

In het stadscentrum getuigen meer dan 800 monumenten van een roemrijk verleden als handelsstad in de Middeleeuwen, maar ook van de religieuze en militaire geschiedenis van de stad.

Altijd al willen weten waar het geuzenlied “Merck toch hoe sterck vandaan komt”? Maak een wandeling met onze gidsen over de vestingwerken, die in de stad en de nabije omgeving te vinden zijn, en laat de 80-jarige oorlog tot leven komen.

Bergen op Zoom: een stad vol verhalen en geheimen Onze stadsgidsen staan graag voor u klaar om de verhalen tot leven te brengen en de geheimen te ontrafelen.

Group

Stadsgidsen Bergen op Zoom

Stadsgidsen Bergen op Zoom is een organisatie van ruim 90 vrijwilligers, die al ruim 25 jaar bezoekers rondleiden in de grotere monumenten in de stad en  stadswandelingen en bezoeken aan de vestingwerken verzorgen.

Ook rondleidingen op aanvraag behoren tot de mogelijkheden.

 

Onze locaties